szerda, november 15, 2006

Beszélgetni jó...

Móricz Zsigmond írta valamikor, hogy gyalogolni jó. (S tökéletesen igaza volt!) Természetesen, nem én találtam fel a spanyolviaszt, de beszélgetni is (s még annyi, de annyi mindent csinálni) is jó. Ha néha akad egy kis időnk, olyan jó megismerni a másikat. Ha az ember egy picit magába néz, azt veszi észre, hogy csak telnek-múlnak a napok, s pl. azt sem tudja a vele szemben nap, mint nap ülő kollégájáról, hogy őneki épp mi a véleménye egy-egy eseményről. (Az persze más kérdéas, ha nem is érdekli...) Édesapámék szoktak eszembe jutni, akik minden vasárnap délután leülnek kártyázni, pusztán a játék és a véleménycsere öröméért. Tudom, hogy ha bérből és fizetésből élünk, s ha (szerencsére) van családunk, ez nehezen valósítható meg. De akkor is... több leülés, több megállás kellene. Ahogy a dal is mondja: "Most nem sietek, most nem rohanok..." .
Persze azzal is tisztában vagyok, hogy lehet "csetelni", léteznek különböző internetes fórumok, de ez engem egyáltalán nem vonz. Nem ismerem a másikat, nem látom a szemét, az arckifejezését, s nem is tudok tölteni esetleg egy pohár bort neki.
Hál' Istennek, itthon nagyon jókat beszélgetünk, de több kellene nagyobb társaságból is! (Még jó, hogy ott van a néptánc, s klassz kollégái vannak az embernek!)

1 megjegyzés:

Betond írta...

Ja, van aki hamar kiehezik egy kis jo beszelgetesre. En is. Telefon mar egy fokkal jobb, mar ha birod, hogy a fuled melegszik, es ha birja a penztarcad. Termeszetesen jobb a szemelyes talalkozas. Probalok majd a tancokra en is idoben oda erni.

Az sem mellekes, hogy a szemelyes kapcsolatokkal megy a vilag elorebb. Sok vallalatvezeto azert kapja a fizeteset, hogy beszelgessen a golfpalyan, a teniszpalyan, a szaunaban, a partykon mas cegek vezetoivel, eladja a ceget, infot szerezzen masoktol. Na oket nyugodtan hivhatod nem berbol es fizetesbol eloknek.